Momentán - az évad számokban és képekben




12.000+ néző

Szeptembertől júniusig több mint 12.000-en fordultatok meg nálunk, közel 100 előadáson. A legtöbbet természetesen az örök kedvencet, a RögvEstet játszottuk, majd’ 40 alkalommal. Lev&Te előadásunkon vendég volt Balsai Móni, Für Anikó, Szántó Balázs, Szinetár Dóra, Döbrösi Laura, Simon Kornél, Penke Soma; Radart játszottunk a generációk harcáról Steigervald Krisztiánnal, a társasjátékok különleges világáról Aczél Zoltánnal és a fenntarthatóság lehetőségeiről Ürge-Vorsatz Diánával. Főhősünk volt Epres Panni és Fodor Tamás, újra játszottunk F. Várkonyi Zsuzsával, és állandó szakértőnk volt Fröccs előadásainkon Almási Kitti, Buda László és Tari Annamária.

A Színházak Éjszakáján tíz előadást játszottunk el kevesebb, mint hat óra alatt, közel 800 néző előtt; de ami a legnagyobb és számunkra mindenképp a legfontosabb mérföldkő volt ebben az évadban, az a Momentán 20 – Szülinapi Impróshow november 19-én! Közel 500-an tartottatok velünk, hogy közösen megünnepeljük a 20 éves Momentán Társulatot. #hála

5.000+ diák

A Smashed alkoholprevenciós programunk immár 2019 óta fut sikerrel. Tavaly egy fontos lépés volt, hogy a nemzetközi program romániai elindulását sikerrel támogattuk, idén pedig már összesen több mint 12.000 diákhoz jutottunk el.

A program során az általános- és középiskolás korosztály számára játszunk el egy félórás élőszínházi előadást, majd egy félórás, forrószékes, fórumszínház-jellegű beszélgetést tartunk a diákokkal. Beszélgetünk az alkoholfogyasztás veszélyeiről, a következményekről, hogy kikhez fordulhatnak, ha bajba kerülnek – mindezt nem didaktikusan előadva, hanem partnerként beszélgetve.

Néhány visszajelzés a résztvevő diákoktól, hogy miért tartották hasznosnak a programot:

Mert még azt is megmutatta hogy mik az alkoholfogyasztás következményei, és erre fel is kelti a figyelmet.

Mert reálisan mutatja be a 14-18 évesek napjait

Tetszett, hogy nemcsak egy száraz beszéd hangzott el, hanem színházi előadás keretében ismerhettem meg az alkohol fogyasztás veszélyeit.

Mert az úgymond "játékos" formában sokkal könnyebben érthetjük meg és látjuk át az adott téma veszélyeit, káros hatásait.

A Smashed alkoholprevenciós programot a résztvevő iskolák ingyenesen vehetik igénybe. Az idei évben 53 iskola diákjait értük el. Legközelebb az előadást Kapolcson, a Momentán Udvarban láthatjátok!

1.000+ workshop, tréning, oktatás résztvevő

Szeptembertől májusig hetente 5 csoportot tartottunk, ahová több mint 100-an jártatok rendszeresen, játszani, kikapcsolódni, összekapcsolódni. Pedagógusképzésünkön ebben az évadban alsós és felsős tanárok is részt vehettek, és tudást, tapasztalatot, élményt osztottak meg egymással, hétvégi workshopjainkon elképesztő jókat játszottunk.

Emellett pedig rengeteg céges rendezvényen, elvonuláson vettünk részt mint trénerek, bejártuk az ország rengeteg zeg-zugát, Székesfehérvártól Mátrafüredig, Szombathelytől Szegedig, Balatonalmáditól Debrecenig, Kecskeméttől Győrig – és Budapesten is játszottunk több mint 20 alkalommal.

És az idei kis- és nagykamaszoknak szóló táborunk éppen zajlik, két helyszínen.

Millió köszönet!

Nagyon hálásak vagyunk, hogy velünk tartottatok ebben az évadban. Nemrég elvonultunk, társulatilag évadot zártunk és terveztünk, hogy Kapolcs után, újult erővel folytassuk szeptembertől. Lesznek megújulások, új bemutató, régebbi előadások újrahuzalozása, workshopok, heti imprócsoportok, kamasz imprócsoport, pedagógusképzés… Nagyon várjuk <3

És a (bizonyára) várva-várt kvíz: https://take.quiz-maker.com/QBOFF1Z2A